Megbízható szobafestőre van szüksége? Hívja Szabó István szobafestőt a +36202567860-as telefonszámon!

Mi az első dolog, ami az ember eszébe jut a lakásfelújítás hallatán? Természetesen a szobafestés, ugyanis ez a leglátványosabb a felújítások közül, sőt egész egyszerűen kivitelezhető is. Néhány ecset, henger és természetesen a megfelelő festék kiválasztása elegendő hozzá. A szín kiválasztása minden esetben egyéni preferencia, azonban érdemes a szobafestő tanácsait meghallgatni annak érdekében, hogy választásunk biztosan jó legyen. A színárnyalatok sokszor lehetnek megtévesztőek, mivel, ami papíron vagy képen jól néz ki az otthon nem biztos, hogy jól mutat. Mindezekből adódóan érdemes alaposan fontolóra venni, hogy milyen színt választ otthona belterének felfrissítéséhez.

Miért is olyan fontos a megfelelő szín kiválasztása szobafestéskor?

A színek óriási hatással vannak a közérzetre és általánosságban az érzésekre is. A szobafestés során alkalmazott színek jelentős befolyással bírnak, különböző árnyalatok, különböző érzelmeket váltanak ki. Némely árnyalat vidámságot, míg másik lehangoltságot, ridegséget vagy épp melegséget sugallnak. A világos színekre jellemző, hogy tágítják a teret, míg a sötétebbek inkább zsugorítják.

Mi alapján érdemes színt választani szobafestés során?

Minden esetben a színt érdemes a szoba funkciójához mérten választani. Gyerekszoba esetén a semleges színek használata javasolt, esetlegesen valamilyen egyedi dekorral extrázva. Ezzel szemben a kiszolgáló helységekben (konyha, műhely stb.) inkább a sima fehér festék ajánlott. A fehér színnel bevont falat egyszerűbb javítani, sőt akár foltokban is lehetséges, mivel nem kell a színkeverés miatt aggódni.

A különböző színek különböző hatásokat váltanak ki szobafestés után:
  • Piros: A piros egy igazán energikus, sőt szenvedélyes szín, ami a leghűvösebb helyiségekben is melegséget sugároz. Ebből kifolyólag használata nem ajánlott olyan szobákban, ahol pihenni, kikapcsolódni szeretne, túlságosan élénk hozzá. Alkalmazása javarészt kis méretű felületeken szokott történni, kivéve, ha az ügyfél kifejezetten e stílus kedvelője. A piros színnel könnyedén irányítható a tekintet, ezért az esetek többségében inkább üzleti célú a felhasználása.
  • Kék: A kék színről általában a víz vagy a felhők jutnak eszünkbe. Ez egy kifejezetten hideg szín, ami nyugtató hatással bír, csökkenti a stresszt. Frissítő jellegű, így általában fürdőszobákban vagy hálószobákban kerül alkalmazásra. Bővíti a teret, így manapság egyre sűrűbben használják akár mélyebb árnyalatokban is.
  • Barna: A barna szín a kékhez hasonlóan nyugtató jelleggel bír, frissítő hatása van.
  • Sárga: A sárga szín élénkíti a szellemi tevékenységet, tökéletes választás lehet olyan helyiségekhez, ahol tanulni tervez. Olyan szobákban javasolt a használata, ahol koncentrálni, elmélyülni szeretne.

Esedékes a szobafestés? Hívja Szabó István szobafestőt a +36202567860-as telefonszámon!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük