Hírlevél feliratkozás

Hirdetés

Finanszírozás kalkulátor

Biztosítás kalkulátor

Átírás kalkulátor

/

Vagyonszerzési illeték

? Ft

Forgalmi engedély

? Ft

Törzskönyv

? Ft

Eredetiségvizsgálat

? Ft

Összesen

? Ft

Kiszámolom

Hírek

CsodaVerda 37. rész - István (Opel Mokka - SportVerda)

CsodaVerda 37. rész - István (Opel Mokka - SportVerda)

Már megint Csóró Zorró!? CsodaVerda a SportVerda műsorban, avagy István CsodaVerda napja.
CsodaVerda 38. - Tomi (Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo - SportVerda)

CsodaVerda 38. - Tomi (Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo - SportVerda)

CsodaVerda a SportVerda műsorban, avagy Tomi CsodaVerda napja.

Külföldi vásárlás, magyarországi forgalomba helyezés ?

Előre leszögezzük, hogy nem egyszerű a menete, célszerűbb egy erre szakosodott céget megkeresni. Rengeteg időt spórolhatunk vele.

Ha már meg van a kiszemelt példány, ügyeljünk arra, hogy az adásvételi szerződés kétnyelvű legyen. Máskülönben le kell azt fordíttatnunk némi magyar pengő fejében. Mindenképp szükség van az eredeti forgalmi engedélyre és a külföldi forgalomból történő kivonó papírra. Ezek birtokában indulhatunk el nyugodt szívvel hazafelé.

A hazaérkezést követően az alábbi lépések szerint tudjuk elindítani a magyarországi forgalomba helyezést:

 

1. NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság)

Valamelyik központi vizsgaállomáson (NKH) időpontot kell kérni (legalábbis érdemes). Budapesten kettő ilyen vizsgaállomás:

-1033 Budapest, Mozaik utca 5,

-1195 Budapest, Vas Gereben utca 2-4.

A műszaki vizsgára már érvényes biztosítással kell rendelkezni. Tehát előzetesen kell rá kötni egy kötelező felelősség biztosítást. Ide vinnünk kell minden meglévő papírunkat (kétnyelvű adásvételi, külföldi forgalmi engedély, kivonó papír). A vizsgaállomáson kapunk egy papírt melyen be kell jelölni, hogy csak az eljárást szeretnénk, vagy a műszaki vizsgával együtt kérjük. Javasoljuk az utóbbit, amely jelen esetben 27.160 Ft-ba kerül, amely az egyedi forgalomba helyezést és a műszaki vizsgát foglalja magában. Miután a gépjármű megfelelt a műszaki vizsgán, kapunk egy műszaki adatlapot. Erre a tanúsítványra majd az okmányirodai ügyintézéskor lesz szükségünk.

 

2. Regisztrációs adó (REGADÓ)

Fontos, hogy elektromos hajtású, vagy veterán minősítésű (oldtimer) gépjárművek után nem kell regisztrációs adót fizetni. Más esetben viszont el kell mennünk a 1107 Budapest Száva utca 7 szám alá. Előzetesen itt is érdemes tájékozódni az esetleges időpontfoglalás lehetőségéről. Először egy VPOID számot kell igényelni, vagyis kapunk egy papírt melyet fel kell vinni az első emeleti iktatóba. Ezt követően jöhet az a dokumentum, melyen feltüntetetjük, hogy mire szeretnénk befizetni a regisztrációs adót. Ezt leadjuk az ügyintézőnek, aki megmondja, hogy mikor menjünk vissza befizetni a regisztrációs díj összegét.

 

3. Okmányiroda (Járási hivatal)

Rendelkezünk érvényes biztosítással, műszaki adatlappal és befizetett regisztrációs adóval. Vagyis nincs más hátra, mint elmenni az okmányirodába. Amennyiben közvetlen adásvételink van, vagyis mi vettük a külföldi tulajdonostól, abban az esetben nem kell eredetiségvizsgálatot és vagyonszerzési illetéket fizetnünk. Ezen tételek nem kevés összegbe kerülnek. Miután az ügyintéző leellenőrzött mindent és befizettük azt, amit kell (forgalmi engedély, törzskönyv, rendszámtábla, matrica, vagyonszerzési illeték, ha kell) meg is kapjuk a forgalmi engedélyt és a rendszámtáblákat, a törzskönyvet pedig postai úton kapjuk meg.

Külföldi vásárlás, magyarországi forgalomba helyezés ?