Hírlevél feliratkozás

Hirdetés

Finanszírozás kalkulátor

Biztosítás kalkulátor

Átírás kalkulátor

/

Vagyonszerzési illeték

? Ft

Forgalmi engedély

? Ft

Törzskönyv

? Ft

Eredetiségvizsgálat

? Ft

Összesen

? Ft

Kiszámolom

Hírek

CsodaVerda 37. rész - István (Opel Mokka - SportVerda)

CsodaVerda 37. rész - István (Opel Mokka - SportVerda)

Már megint Csóró Zorró!? CsodaVerda a SportVerda műsorban, avagy István CsodaVerda napja.
CsodaVerda 38. - Tomi (Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo - SportVerda)

CsodaVerda 38. - Tomi (Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo - SportVerda)

CsodaVerda a SportVerda műsorban, avagy Tomi CsodaVerda napja.

Melyik a világ legnagyobb teherautója?

A világ jelenleg legnagyobb teherautója a Belaz márkájú, 75710-es típusú monstruma. Ezt a gépezetet természetesen nem a közúton történő közlekedésre tervezték, „születésének” célja ugyan az mint „kistestvéreinek”, a bányákban szállítani a nem kevés rakományt. A 10 méter széles, 20 méter hosszú és 8 méter magas jármű össztömege meghaladja a 800 tonnát.


Ennek a súlynak az elmozdítását két darab, egyenként 16 hengeres, összesen több, mint 4660 lóerős motor teszi lehetővé, melyek az 1500-as fordulaton leadott 18.600Nm-es nyomatékkal 60km/h-s végsebességet tudnak előállítani a monstrum minél gyorsabb működéséhez.
Ehhez a kimagasló technikai teljesítményhez, kimagasló „étvágy” is társul, ugyanis ez a „kis” fenevad 1 óra leforgása alatt közel 600 liternyi üzemanyagot képes legurítani a torkán, ennek megfelelően a tank se kicsi, összesen 5600 liter gázolaj tárolására elegendő.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi üzemanyag árakkal számolva körülbelül 2,3millió forintot kéne otthagynunk a pénztárnál. Akárhogy is nézzük, az biztos, hogy ha egy ilyen fenevaddal át szeretnénk sorolni a másik sávba, biztos bőven akad előzékeny sofőr a manőver végrehajtásához.

Melyik a világ legnagyobb teherautója?