Hírlevél feliratkozás

Hirdetés

Finanszírozás kalkulátor

Biztosítás kalkulátor

Átírás kalkulátor

/

Vagyonszerzési illeték

? Ft

Forgalmi engedély

? Ft

Törzskönyv

? Ft

Eredetiségvizsgálat

? Ft

Összesen

? Ft

Kiszámolom

Hírek

CsodaVerda 37. rész - István (Opel Mokka - SportVerda)

CsodaVerda 37. rész - István (Opel Mokka - SportVerda)

Már megint Csóró Zorró!? CsodaVerda a SportVerda műsorban, avagy István CsodaVerda napja.
CsodaVerda 38. - Tomi (Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo - SportVerda)

CsodaVerda 38. - Tomi (Opel Insignia Country Tourer 2.0 Turbo - SportVerda)

CsodaVerda a SportVerda műsorban, avagy Tomi CsodaVerda napja.

Mi az az immobilizer?

Az immobiliser, vagy immobilizer pontos fordításban mozgás gátlót, indításgátlót jelent, mely egy elektronikus biztonsági eszköz a jogtalan felhasználó(k)kal szemben. Az eszköz olyan áramkörök megszakítására képes, melynek hatására a motor „működésképtelenné” válik. Természetesen a jogos felhasználó a gyári indítókulcs segítségével minden áramkört újra folyamatossá tud tenni és így a rendszer ismét működőképessé válik. Működésének alapját az elektronikus rendszerek közötti kódcsere biztosítja.
 

Az immobiliser története

Az immobiliser alkalmazását Németországban, az Egyesült Királyságban és Finnországban 1998-tól, Ausztráliában 2001-től, Kanadában pedig 2007 –től tették kötelezővé az új autók gyártása során. A korai modellekbe épített rendszerek még a statikus kódolás alapján működtek, míg az újabb modellekben már a jóval biztonságosabb ugrókódos rendszert alkalmazzák, valamint egyre több gyártó használja a kulcs mechanizmusát felváltó közelítő kártyás immobilisert.

Statisztikák bizonyítják, hogy az ezzel a biztonsági rendszerrel szerelt autók eltulajdonítása nagymértékben megnehezíti az autó tolvajok „munkáját”, mivel a rendszerrel meggátolható a gépkocsi önerőből történő elmozdítása. Ezen gépjárműveket a mostanában elterjed kifejezéssel élve, „lopóautókkal” tudják sok esetben jogtalanul eltulajdonítani.

Az immobiliser –el szerelt gépjárműveket csak azért tudták ellopni, mert – a tulajdonos felelőtlenségéből adódóan - a tolvajnak volt hozzáférése az eredeti kulcsokhoz.
 

Az immobiliser működése

A gépkocsi központi motorvezérlő egysége (ECU – Engine Control Unit) az indítókulcs elforgatásával annak jeladója működésbe lép és megkezdődik az egységek kommunikációja. Kommunikáció alatt az egységek kódcseréjét, azonosítását, kompatibilitását értjük. A jelet a gyújtáskapcsolóba épített modul továbbítja a motorvezérlő indításgátló egységéhez. Az indítókulcsban úgynevezett transzponder (áramforrás nélküli jel adó-vevő) található, mely a gyújtás során egy váltakozó elektromágneses tér által kezdi meg működését. A jeladó aktiválódik és elküldi az abban található fix kódot a kiolvasó rendszernek. A vezérlőegység ezt a kódot hasonlítja össze a már korábban betárolt kóddal. Az indításgátló vezérlőegység ellenőrzi a motorvezérlő egységtől küldött változó kódot, ami a legutóbbi motor indításkor került előállításra (ugrókód). Ha a fixkód és a változó kód megegyezik, a motor az indítókulcs további elforgatását követően beindul. Amennyiben a rendszer a transzponder és a betárolt kód között különbséget érzékel, az indításgátló ellenőrző lámpa (sok esetben egy sárga színnel jelölt kulcs alakzat ) villogni kezd, vagy a gyújtás során nem alszik ki. Ebben az esetben a gépjármű nem fog beindulni, mivel a rendszer mindaddig megszakítja az üzemanyag befecskendezést, amíg nem azt az indítókulcsot használjuk, amit korábban.
A változó kód a véletlenszerűség elve alapján kerül előállításra minden motor indításkor és tárolódik az indításgátló vezérlőegységben, valamint a motor vezérlőegységben.
 

Kulcs kódkártya

Napjainkban minden legyártott gépjármű minimum 2 db indítókulccsal rendelkezik, mely kulcsok egyaránt alkalmasak az ajtók nyitására és a motor beindítására.
Az új autók gyártása alatt kerül sor először a kulcsok előállítására és „betanítására”. A betanítás az a folyamat, amikor a rendszereknek felismerhetővé teszik az indítókulcsokban található jeladót és a kódot, valamint ezen rendszereket „élesítik”. A gyártás ezen szakaszában készül el az indítókulcshoz tartozó kulcs kódkártya is, mely attól kezdve, hogy a motor „életre kelt” fontos tartozékává válik a gépjárműnek, ugyanis az ezen a kártyán szereplő kódok alapján lehet pótkulcsot, tartalék kulcsot rendelni a gyártótól.

Mi az az immobilizer?